Η βάση στην προπονητική διαδικασία για την εφαρμογή ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού πετυχαίνεται με την ανάλυση της απόδοσης αγώνα των ποδοσφαιριστών ατομικά αλλά και συνολικά της ομάδας.

Οι φυσικές απατήσεις του οργανισμού,η τεχνική και τα τακτικά στοιχεία που αναλύονται, δρομολογούν την προπονητική μονάδα και καθορίζουν τους στόχους μέσα στον μικρόκυκλο.

Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου καλύπτουν κατά μέσο όρο 10km σε ένα αγώνα ενενήντα λεπτών.

Σπριντ, πρέπει να σπριντάρουν κάθε 70 με 90 δευτ για κάθε 2- 4 δευτ.

Πρέπει να εκτελέσουν περίπου 1000 μικρής διάρκειας δραστηριότητες όπως σπριντ, κεφαλιές, άλματα, σουτ, τάκλιν, αλλαγή κατεύθυνσης κτλ.

Αν η παραγωγή ενέργειας είναι αερόβια, τότε μια σειρά αναερόβιων ενεργειών μπορεί να κρίνει τον αγώνα.

Η ενέργεια η οποία καταναλώνεται είναι περίπου 1500 θερμίδες για έναν αθλητή 75 κιλών.

Η μέση καρδιακή συχνότητα κατά την διάρκεια του ενενηνταλέπτου είναι σε επίσημους αγώνες 159-175 σφ/λεπτό.

Αντιστοιχεί στο 82,5% έως 87,1% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας (HRmax), ενώ σπάνια η καρδιακή συχνότητα πέφτει κάτω από το 65% της (HRmax).

Πιθανό είναι να υπάρχει διαφορά σε ποδοσφαιριστές ανάλογα την θέση που αγωνίζονται 71,6(HRmax) για αμυντικό, επιθετικό ποδοσφαιριστή και 77,5%(HRmax) για παίκτη της μεσαίας γραμμής.

Μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (vo2max) είναι διαφορετική αναλόγως την θέση που αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής.

Για τους κεντρικούς αμυντικούς 52-56ml/kg/min πλάγιοι κεντρώοι και επιθετικοί 60-62ml/kg/min.

Οι έφηβοι παρουσιάζουν χαμηλότερη από τους ενήλικες κάτω από 60ml/kg/min.

Η παραγωγή γαλακτικού οξέως διαφέρει σημαντικά μεταξύ 1ου και 2ου ημιχρόνου όπως επίσης και αναλόγως του επιπέδου των αθλητών .

Σε αθλητές υψηλού επιπέδου είναι 7 mmol/l κατά μ.ο στο τέλος του 1ου ημιχρόνου5 (μπορεί να φθάσει και 14.3 mmol/l 10) και 3 mmol στο τέλος του 2ου .

Οι αντίστοιχες τιμές για χαμηλότερων κατηγοριών ομάδες είναι 4,5 mmol/l και 1.7 mmol/l αντιστοίχως 5 ( τιμές συγκέντρωσης στο αίμα).

Αερόβια ικανότητα, το άθλημα απαιτεί ένταση 75% της VO2max.

Αναερόβια ικανότητα.

Μυϊκή Δύναμη. Για άνδρα αθλητή υψηλού επιπέδου με 75 Kg σωματικού βάρους αναμένεται να σηκώνει 170 Kg σε half-squats11 και ως 100kg πιέσεων πάγκου .

Το ύψος του άλματος ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου είναι 40-60 cm, με τους τερματοφύλακες να επιδεικνύουν τα υψηλότερα σκορ και τους μέσους τα χαμηλότερο.

Η μέση ταχύτητα υποδοχής της μπάλας είναι 10.3km/h και η μέση ταχύτητα τρέχοντας με την μπάλα στα πόδια είναι 12,9km/h.

Η μεγαλύτερη ταχύτητα με την μπάλα έφτασε τα 25km/h.

To σπριντ είναι μικρότερο των 30 μέτρων και τα μισά από αυτά είναι κάτω από 10 μέτρα.

Αν η ταχύτητα στα 30 μέτρα είναι ίδια μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών, η ταχύτητα στα 10 μέτρα είναι διαφορετική (1.79 με 1.90) το οποίο μεταφράζεται σε διαφορά 1 μέτρου.

Από αυτό προκύπτει η ανάγκη για έμφαση στην επιτάχυνση εκτός από την απόλυτη ταχύτητα Ευκινησία. Η ικανότητα του ποδοσφαιριστή να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να αλλάζει κατεύθυνση.

Παίζει σημαντικό ρόλο στις προσωπικές μονομαχίες και την τεχνική του.

Κάθε παίχτης έχει 47 επαφές με τη μπάλα. Τις λιγότερες οι κεντρικοί αμυντικοί (35) και τις περισσότερες οι ακραίοι μπακ (56). Μόλις 1.7% της συνολικής απόστασης που καλύπτει ο αθλητής είναι με τη μπάλα και αυτό αντιστοιχεί σε 53 sec κατοχής της μπάλας.

Κατά τη διάρκεια κάθε κατοχής της μπάλας καλύπτονται 3-5 μέτρα και γίνονται 2 επαφές με τη μπάλα (κατά μέσο όρο).

Οι πλάγιοι κεντρώοι παίχτες είχαν ελαφρώς υψηλότερη κατοχή της μπάλας.

 

*ΑΠΘ- ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ UEFA C΄ B΄ A΄

PERFOMANCE ANALYSIS -ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Τζίκας (δικηγόρος – διαμεσολαβητής) την Πέμπτη 19 Απριλίου ήταν προσκεκλημένος της πρωϊνής εκπομπής “Αφουγκραζόμενοι την Πόλη” του κ. Λαζόπουλου στο ραδιόφωνο του Alpha 96,5 με θέμα συζήτησης τον #GDPR και τα δικαιώματα των χρηστών του #facebook #instagram κλπ.

Παρακάτω σας παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο από ρεπορτάζ που δημοσίευσε αμέσως μετά την συνέντευξη το alpharadio 965 στην ιστοσελίδα του αναφορικά με τα όσα είπε ο κ. Τζίκας

“Τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (σ.σ. General Data Protction Regulation) αναλύει μέσα από τον Alpha 96,5 ο δικηγόρος και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τζίκας.

Ο ΓΚΠΠΔ θα αντικαταστήσει όλους τους σχετικούς νόμους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, από τις 25 Μαΐου 2018. Έτσι και στην Ελλάδα θα παύσει η ισχύς του νόμου 2472/1997, προειδοποιεί ο δικηγόρος.

“Ό,τι αναφέρει ο νόμος 2472/1997 το ίδιο αναφέρει και ο γενικός κανονισμός για το τι είναι προσωπικά δεδομένα: Οποιοδήποτε στοιχείο ταυτοποιείται με υπαρκτό πρόσωπο” ξεκαθαρίζει ο κ. Τζίκας.

Ωστόσο “δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία χρησιμοποιούνται από τρίτο πρόσωπο μόνο για οικιακή χρήση, δεν χρειάζεται να εναρμονιστούν με τον ΓΚΠΠΔ, όπως και στοιχεία τα οποία είναι χρήσιμα για τις διωκτικές αρχές, τις δικαστικές αρχές και τα οποία έχουν να κάνουνε με την προστασία ανθρώπων από κινδύνους” διευκρινίζει ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, ο κ. Τζίκας επισημαίνει πως η εταιρεία “θα πρέπει να εναρμονιστεί πλήρως και αυτή με τις ισχύουσες διατάξεις” καθότι διατηρεί παραρτήματα στην Ε.Ε. και κατά συνέπεια “Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προφίλ στο Facebook, σύμφωνα με τον κανονισμό, ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να ζητήσει να διαγραφεί το οποιοδήποτε δεδομένο του.”

Παράλληλα “οι κυρώσεις κυμαίνονται έως  και 20 εκατομμύρια ευρώ, ή αλλιώς το 4% του κύκλου εργασιών” για όσες εταιρείες απολέσουν προσωπικά δεδομένα πελατών τους, γνωστοποιεί ο δικηγόρος με φόντο τις πολύμηνες προετοιμασίες εταιρειών ανά την Ευρώπη, οι οποίες ιδρύουν τμήματα Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των στοιχείων των πελατών τους.

Σε κάθε περίπτωση “ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει στην εποπτική αρχή του τόπου διαμονής του και να καταγγείλει την παραβίαση” των προσωπικών του δεδομένων, όπως επίσης μπορεί να προσφύγει σε ποινικό, αστικό επίπεδο ακόμη και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενημερώνει ο κ. Τζίκας. Δυστυχώς, κατά την άποψη του ιδίου, “οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος των κινδύνων που κρύβει η τριβή με το διαδίκτυο, διότι αν γνώριζαν θα ήταν πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με τη δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων”.

Πηγή: www.alpha965.gr

Του Δημήτρη Κατσαρέλλου*

Με αφορμή την εκδήλωση «Οι Προκλήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η Αγροτική Επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ, μέσω των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 28 Μαρτίου  2018, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

 

Οι τρείς άξονες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής:

 1. Βιώσιμη παραγωγή τροφίμων,
 2. Βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και δράση για την κλιματική αλλαγή,
 3. Ισορροπημένη περιφερειακή ανάπτυξη

θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το γεγονός πως μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της Γης αναμένεται να έχει φθάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ψυχές και οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να τραφούμε όλοι θα πρέπει μέχρι τότε η παραγωγή τροφίμων να αυξηθεί κατά 50%.

 

Παρότι υπάρχουν περί τα 50.000 φαγώσιμα είδη φυτών, το 90% των διατροφικών αναγκών του πλανήτη καλύπτεται από μόλις 15 εξ αυτών και ακόμη χειρότερα, τα δύο τρίτα των θερμίδων που καταναλώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός προέρχονται από τρία μόλις φυτά, το ρύζι, το καλαμπόκι και το σιτάρι.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις των ειδικών, οι λίγες σχετικά ποικιλίες των έντονα καλλιεργήσιμων φυτών είναι πολύ ευαίσθητες στις παρατηρούμενες κλιματικές αλλαγές (οι οποίες συχνά συνδυάζονται και με νέες ασθένειες) ώστε να χάνεται ακόμη και μέχρι το 40% της παγκόσμιας παραγωγής καλαμποκιού, ρυζιού και πατάτας.

Η εξέλιξη της Ελληνικής γεωργίας και η αύξηση της παραγωγής είναι μονόδρομος όπως τονίστηκε στο 3ο συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας που πρόσφατα διοργάνωσε ο Economist.

 Αξίζει να σημειωθεί πως η Ολλανδία με 45 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1700 ευρώ ανά στρέμμα, το Ισραήλ με 6 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1290 ευρώ ανά στρέμμα ενώ στην Ελλάδα με 37 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 190 ευρώ ανά στρέμμα.

Στις 7 Μαρτίου 2017, ένας νέος δορυφόρος παρατήρησης της γης εκτοξεύθηκε με σκοπό να υποστηρίξει τη γεωργία ακριβείας, τη διαχείριση γης και την περιβαλλοντική προστασία. Είναι ο Sentinel-2B, που αναπτύχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

 

Στόχος του είναι η υποστήριξη της γεωργίας ακριβείας και οι Έλληνες αγρότες θα πρέπει να απαντήσουν στις κάτωθι προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες:

 • εφαρμογή των ψηφιακών συστημάτων στην αγροτική παραγωγή,
 • οργάνωση σε ομάδες για φτηνότερη προσαρμογή,
 • και ενεργοποίηση των ευρυζωνικών δικτύων ιντερνέτ στην ύπαιθρο.

 

 Η  ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα οδηγεί σε μείωση του κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας, παραμετροποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, πιστοποιημένη ποιότητα τελικού προϊόντος.

Τα πρώτα στοιχεία από την αυξανόμενη χρήση της ψηφιοποίησης στην γεωργία είναι πολλά υποσχόμενα. Αγροκτήματα στη Γερμανία με τη χρήση προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας έχουν αναφέρει υψηλότερες αποδόσεις ανά εκτάριο, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερο ζιζανιοκτόνο και ντίζελ κατά 10% και 20% αντίστοιχα.

Τα βήματα υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής παραγωγής περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

1) Καταγραφή δεδομένων Σε αυτό το στάδιο πραγματοποιείται καταγραφή κλιματολογικών συνθηκών, εδαφικών συνθηκών και προβλεπόμενων διαδικασιών, απαιτήσεων σε θρεπτικά στοιχεία, καθώς και φυτοπροστατευτικών αναγκών.

2) Ανάλυση δεδομένων & μοντελοποίησης εφαρμογής Σε αυτό το στάδιο πραγματοποιείται από το σύστηµα η ανάλυση των δεδοµένων µε τα οποία το έχουµε τροφοδοτήσει από το πρότερο στάδιο καθώς και το τρέξιµο του µοντέλου για να λάβουµε τα εξαγόμενα συµπεράσµατα.

3) Χωρικά διαφοροποιηµένη εφαρµογή Είναι το στάδιο της υλοποίησης δηλαδή της εφαρµογής στον αγρό του βέλτιστου µοντέλου, που καταλήξαµε από την προηγούµενη ανάλυση για κάθε ένα αγροτεµάχιο ξεχωριστά, ανάλογα µε τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει

Ένα κομμάτι στη λύση των χρηματοδοτικών αναγκών των παραπάνω δράσεων μπορεί να αποτελέσει η μικροχρηματοδότηση.

Με αφορμή την εκδήλωση «Οι Προκλήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η Αγροτική Επιχειρηματικότητα»   ο κ. Δημήτριος Κατσαρέλλος, Υπεύθυνος του Γραφείου microSTARS στο Κιλκίς και στέλεχος του ΚΕΠΑ,  παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πλήρες φάσμα των παρεχομένων δράσεων από το Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, δίνοντας βαρύτητα στις χορηγήσεις μικροπιστώσεων στο πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.microstars.gr

και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης δανείου για αγορά αγροτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

 

*Υπεύθυνος Γραφείου Κιλκίς

O κ. Δημήτρης Κατσαρέλλος είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά. Διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία καθώς έχει διατελέσει Διευθυντής Επενδύσεων σε Εταιρίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καθώς και  Χρηματιστηριακές εταιρείες. Είναι Πιστοποιημένος Διαχειριστής & Σύμβουλος Επενδύσεων, ενώ πρόσφατα έλαβε επαγγελματική Πιστοποίηση στην Εταιρική Κοινωνική Διακυβέρνηση.

Από τις αρχές του 2016 εργάζεται στο ΚΕΠΑ στο πλαίσιο του έργου microSTARS, ως υπεύθυνος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (BDS, Γραφείο Κιλκίς).

Παιχνίδι, αλήθεια τι είναι; 

Γιατί νιώθουν  την ανάγκη για κίνηση τα παιδιά;

Η ενότητα των ψυχικών  και κινητικών διεργασιών

 Ο  λόγος για τον οποίο καθιερώθηκε αυτή η ορολογία στο γερμανικό χώρο ήταν, γιατί θεωρήθηκε ιδανική για να εκφράσει   την αναπόσπαστη σχέση μεταξύ της «ψυχής», με την έννοια του τι σκέφτεται και τι αισθάνεται κάποιος,  και των «σωματικών - κινητικών διεργασιών» που είναι άμεσα  συνδεδεμένες με τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Ο όρος «ψυχοκινητική» εκφράζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των  σκέψεων-συναισθημάτων (εσωτερικές καταστάσεις που δεν φαίνονται)  και των σωματικών-κινητικών διεργασιών (καταστάσεις που μπορούν  να παρατηρηθούν).

Στόχοι της ψυχοκινητικής αγωγής:

Αυτοσυγκέντρωση, Χαλάρωση, Αντίληψη, Αντίδραση

Σκέψη για την επίλυση κινητικών προβλημάτων-Συνεργασία με την ομάδα

Για την επίτευξη των στόχων, η Ψυχοκινητική Αγωγή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να αποκτήσει ο μαθητής εμπειρίες σε σχέση:

(α) Με το σώμα του. Να γνωρίσει το σώμα του, το χώρο που καταλαμβάνει  διάφορες δυνατότητες κινητικής έκφρασης, αλλαγές που συμβαίνουν κατά την κίνηση κτλ.

(β) Με τα υλικά. Να γνωρίσει τις ιδιότητες των παιχνιδιών, όπως μπάλες,  στεφάνια, τρόπους χειρισμού τους κτλ.

(γ) Με τον κοινωνικό περίγυρό του. Να μάθει να παίζει με άλλους, να  υποχωρεί στις επιθυμίες του και να συμβιβάζεται, να υποστηρίζει  τα θέλω του κτλ.

 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ 

 1. Για την χαρά. 
 2. Βελτίωση των επιδεξιοτήτων. 
 3. Για την υγεία.
 4. Να κάνουν κάτι στο οποίο είναι καλοί. 
 5. Για την ικανοποίηση.
 6. Για την σωματική άσκηση.
 7. Είναι μέλος της αθλητικής ομάδας.
 8. Για τις προκλήσεις του αγώνα. 
 9. Μάθηση νέων επιδεξιοτήτων 
 10. Για την νίκη

 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

 1. Χάνουν το ενδιαφέρον
 2. Δεν είναι χαρά
 3. Σπατάλη χρόνου 
 4. Ο προπονητής δεν ήταν καλός δάσκαλος 
 5. Πολύ πίεση 
 6. Δεν τους άρεσε το άθλημα 
 7. Κουράστηκε από το άθλημα 
 8. Περισσότερο χρόνο για μελέτη
 9. Κουραστικός προπονητής 
 10. Υπερβολική έμφαση στη νίκη

 

*ΑΠΘ- ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ UEFA C΄ B΄ A΄

PERFOMANCE ANALYSIS -ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σελίδα 1 από 98
We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree